Nieuws en wie doet er mee , zeg doet mee, Op zaterdag 29 november kopen we niets! Waarom niet???

Nieuwsbericht: Op zaterdag 29 november kopen we niets! Doe gratis mee met de internationale protestdag tegen de Westerse consumptiecultuur! Luister het lied van Dennis Roads en Piet …


Niet-Winkelaars in Den Bosch brengen met plakpot en lijm de Internationale Niet-Winkeldag onder de aandacht.

Op zaterdag 29 november
kopen we niets!

Wij gaan Zaterdag 29- november 2014 met ons buurt Project bezig en hebben al de tijd om wel mee te doen, want de goederen !! Dus zet ons maar op de lijst wie van de groep wil nog meer helpen zaterdag 29-11-2014????????? op vrijdag inkopen is wat wij doen ,,,,, kopen wij al de spullen in van de planten en tuinzaken. Welke buren willen er mee doen met het projectwerk op de binnenplaats , je krijgt er een goede lunch, bolletjes , krentenbollen etc met koffie en of thee voor in de pauze,.

Doe gratis mee met de internationale protestdag tegen de westerse consumptiecultuur!

lilallalallelella
Luister het lied van Dennis Roads en Piet Wijs.

De laatste zaterdag van november
is Niet-Winkeldag

Een nieuw product is volop verkrijgbaar op de laatste zaterdag van november, de Internationale Niet-Winkeldag. Koop het zo vaak u kunt!

Een nieuw product verovert de markt: het product Niets! Er is veel vraag naar Niets. Miljoenen mensen hebben Niets nodig! Het nieuwe product is nu verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs: je krijgt Niets voor niets! De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Niets geeft ruimte in huis, vraagt geen onderhoud, hoeft niet verzekerd te worden en verbruikt geen energie. Het geeft zelfs energie, want voor Niets gaat de zon op! Niets is beter! Koop Niets!

Het uitgelezen moment om Niets aan te schaffen is op de laatste zaterdag van november, Internationale Niet-Winkeldag (Buy Nothing Day). Die dag is immers de protestdag bij uitstek van iedereen die zich verzet tegen het consumentisme, het najagen van economische groei, de macht van de grote bedrijven, de 24-uur-stressmaatschappij, de zevendaagse koopweek en een leven in dienst van de economie.

Milieu en eerlijk delen

Niets kopen komt bovendien het milieu ten goede. Elk product kost grondstoffen en energie tijdens de productie en het gebruik. En na gebruik doet het de afvalhopen groeien.

Niets kopen bevordert een rechtvaardiger verdeling van de rijkdommen die de aarde biedt. Momenteel verbruikt de rijkste twintig procent van de wereldbevolking (Europa, Noord-Amerika, Japan, Australië) 86 procent van de beschikbare grondstoffen en energie. En toch lopen er in die landen nog mensen rond die beweren dat de economie nog moet groeien!

Elk jaar is het op de laatste zaterdag van november Niet-Winkeldag. Het was de Canadees Ted Dave die de Buy Nothing Day in 1992 uitriep. Sindsdien heeft de Koop-Niets-Beweging zich gestadig uitgebreid naar steeds meer landen. Met ludieke straatacties verbeelden actievoerders de koopgekte, die vooral aan het eind van het jaar toeslaat.

Gewoon genoeg

Langzaam maar zeker begint het verhaal nu door te dringen. Een groeiende groep Nederlanders is het zat om steeds maar achter meer materiële welvaart aan te jagen. De prijs die ze ervoor betalen – leven in een voortdurende stress – is langzamerhand te hoog geworden. Het product Niets geeft ruimte en vrijheid, en het spaart enorm veel tijd. Minder geld hoeven verdienen, minder hoeven winkelen, minder naar reclamespots op de tv hoeven kijken, minder hoeven opletten wat de buren hebben aangeschaft…

Opeens is er ruimte voor de dingen die echt tellen: een boek lezen, een filosofisch gesprek voeren, luisteren naar de vogels, een potje schaken, een paar dagen niks doen en onthaasten. De mooiste dingen zijn niet te koop, dus daarvoor hoef je in elk geval niet naar de winkel!

Omslag en de Niet-Winkeldag

Omslag, werkplaats voor duurzame ontwikkeling, heeft de Niet-Winkeldag in 1995 in Nederland geïntroduceerd. In dat jaar troken een clown (‘Geluk is gratis’) en een rat (‘Stop de rat-race’) enkele uren door de binnenstad van Utrecht, achtervolgd door een kudde journalisten, tv-ploegen en fotografen. In de jaren daarna zijn er steeds activiteiten geweest op de Niet-Winkeldag. Demonstratieve acties, ruilkramen, verlanglijstjes met immateriële cadeautjes… de Niet-Winkeldag maakt veel creativiteit los!

Of er dit jaar opnieuw acties komen op Niet-Winkeldag, zal vooral afhangen van plaatselijke initiatiefnemers. En daarnaast kan iedereen meedoen – door niet mee te doen.

De datum van Niet-Winkeldag

De Niet-Winkeldag in Europa is altijd de zaterdag na de Amerikaanse Buy Nothing Day.
De Amerikaanse Buy Nothing Day is altijd op vrijdag, en valt samen met Black Friday, een vrije dag die in het teken staat van kopen-kopen-kopen.
Black Friday is de dag na Thanksgivingday, die altijd op de vierde donderdag in november is.
De vierde donderdag kan van 22 t/m 28 november vallen. De Buy Nothing Day, een dag later, kan dus 23 t/m 29 november zijn. En de Niet-Winkeldag, weer een dag later, valt dus 24 t/m 30 november.

Kortom: De Niet-Winkeldag is op de laatste zaterdag in november!

  • 29 november 2014
  • 28 november 2015
  • 26 november 2016
  • 25 november 2017
  • 24 november 2018
  • 30 november 2019
  • 28 november 2020

International Buy Nothing Day

November 28-29 2014

Acties in het land op 29 november 2014

Wie van plan is iets te gaan organiseren tijdens de Niet-Winkeldag kan dat melden met een e-mailtje aan info@koopniets.nl De activiteit en contactgegevens kunnen dan hier worden gemeld, zodat medestanders zich kunnen aansluiten.

Contact om een fotograaf gratis te vragen ??

Advertenties

Over Local Photographer Groningen The Netherlands/ book Globel

Creating images that sell a product or , we capture that moment of you and yours!!. Group, Portrait, the background is on your will and ambiance to tell in a free intake direct talking face to face so we now the feelings and emotions for the ec photographer in combination. Specialty and geographic location (among other search criteria). Find the photographer you need, in the location where you need them.: ***booking by mail! ***Mail adres = everyday.cf@live.nl or ***phone ( +0031 ( -0)6 -50.99.85.10 and.... .... before the events, potrait, etc Combining our studie and technics. We take no chances and use double Dutch: two cameras. All sort equipment available. Blog News items we write learning the so needed things. Delivering a crisp clean photograph on time and on budget ask our partners for our the professional reputation we’ve built over the years. Groningen e.o., (int.) Evenementen, Events, Party's S/L/XL/XXL single/ dubb. portret, Street,Nature,city /Backgrounds Group Portret/ Ambiance/ Colour/ Black and white are special to order. Groningen e.o. / your wish Professioneel:, Zekerheid,Dienstbaar, , I.s.m goede doelen en voor goede doelen. iedereen een democratische stem, gelijke rechten, en "samen kunnen we het maken".
Dit bericht werd geplaatst in actie, belastingdienst, buurt Kostverloren in bloei, ecf, ecfotograaf, evenementen, facebook, film, foto, foto's, Fotograaf, Fotograaf groningen, kostverloren, Mensenmaken Kostverloren, Nieuws, nieuws uit Groningen, overheid, projecten, twitter en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Nieuws en wie doet er mee , zeg doet mee, Op zaterdag 29 november kopen we niets! Waarom niet???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s